Menu

Thursday, May 28, 2020

Κανονισμοί Επαναλειτουργίας Σχολείου


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Θέμα: Οργάνωση του σχολικού προγράμματος και των νέων κανονισμών ενόψει της επαναλειτουργίας του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε τους μικρούς μας μαθητές, μετά από σχεδόν τρεις μήνες αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας του σχολείου μας. Λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid19, το πρόγραμμα και οι λοιπές σχολικές δραστηριότητες αναπροσαρμόζονται με γνώμονα την προστασία των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και φυσικά των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί, ώστε να ενημερωθείτε σωστά και να πράξετε αναλόγως. Κύριος κοινός μας στόχος είναι η επικέντρωση σύσσωμης της σχολικής κοινότητας στην τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, ώστε το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς στις 26 Ιουνίου να μας βρει αισίως όλους μας υγιείς και χαρούμενους.

Αναλυτικά:

·       Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και λήγουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Όλες οι τάξεις προς αποφυγή του συνωστισμού μοιράζονται σε υποτμήματα (Α και Β ζώνη) και οι μαθητές κάθε υποτμήματος προσέρχονται στο σχολείο μέρα παρά μέρα. Για τις μέρες που αφορούν το παιδί σας θα ενημερωθείτε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος στο οποίο φοιτά. 
·       Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων δεν αλλάζει, θα τηρηθεί ως έχει.
·       Το Ολοήμερο σχολείο δε θα λειτουργήσει.
·       Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από τις δύο κεντρικές εισόδους ως εξής:
Από την οδό Μακεδονομάχων για τους μαθητές που η αίθουσα διδασκαλίας τους βρίσκεται στο κάτω κτήριο (Α1, Α2, Β1, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2).
Από την οδό Γ. Μακρή για τους μαθητές που η αίθουσα διδασκαλίας τους βρίσκεται στο πάνω κτήριο (Β2, Δ1, Δ2, Γ1, Γ2)
·       Κάθε γονέας/κηδεμόνας που συνοδεύει το παιδί του απαγορεύεται ρητά να προσέρχεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η δια ζώσης συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση, ώστε να αξιολογείται η αναγκαιότητα και να καθορίζεται με ασφάλεια η ώρα συνάντησης.
·       Δεν θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση των μαθητών. Αντιθέτως, κάθε μαθητής μπαίνοντας στο σχολείο θα πηγαίνει κατευθείαν στην τάξη του. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κάθε τάξη θα συνοδεύεται από έναν εκπαιδευτικό εφημερίας και θα παραμένει υπό την επιτήρησή του σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο του προαυλίου. Απαγορεύονται οι αθλοπαιδιές και τα παιχνίδια με μπάλα ή άλλο υλικό που ανταλλάσσεται μεταξύ των παιδιών.
·       Το κυλικείο δε θα λειτουργήσει. Κάθε παιδί θα πρέπει να κρατά από το σπίτι το δεκατιανό που επιθυμεί και οπωσδήποτε ένα μπουκάλι ή άλλο δοχείο με νερό αυστηρά για προσωπική του χρήση, ώστε να μην χρησιμοποιεί τις κοινόχρηστες βρύσες του σχολείου.  Εκτός αυτού θα πρέπει στην τσάντα του να έχει τακτοποιημένα όλα τα αντικείμενα σχολικής χρήσης (μολύβια, γόμες, κτλ), ώστε να μη  χρειαστεί να ζητήσει από κάποιον συμμαθητή και μάλιστα θα ήταν καλό να έχουν πάνω τους γραμμένο το όνομά του ή κάποιο ιδιαίτερο διακριτικό σημάδι, ώστε να μην μπερδεύονται με των άλλων παιδιών.  Ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε σε μέγιστο βαθμό την κοινή χρήση των αντικειμένων. Παρακαλούμε να ελέγχετε την τσάντα του παιδιού σας καθημερινά ως προς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
·       Το σχολείο έχει προμηθευτεί και διαθέτει τα απαραίτητο υλικά για το σωστό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και υλικά ατομικής υγιεινής (χειροπετσέτες, υγρό σαπούνι, απολυμαντικά και αντισηπτικά διαλύματα κτλ), ωστόσο θα πρέπει και κάθε παιδί να έχει μαζί του ανάλογα προϊόντα, για να τα χρησιμοποιεί αυτόνομα, όποτε το θελήσει και νιώθει την ανάγκη.
·       Αν το παιδί σας παρουσιάσει πυρετό, βήχα, οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα ή αδιευκρίνιστη αδιαθεσία, δεν επιτρέπεται να έρθει στο σχολείο. Ενημερώστε μας σε αυτήν την περίπτωση για τις ενέργειές σας.

Είναι αναγκαίο να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ως προς την τήρηση των κανόνων προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας και σ’ αυτό το σημείο η συμβολή της οικογένειας και η σωστή συνεργασία με το σχολείο είναι καθοριστική.
Οπλιζόμαστε με δύναμη και υπομονή, για να προσαρμοστούμε εκ νέου όλοι μας σε μια νέα σχολική πραγματικότητα που δεν μοιάζει ούτε εύκολη, ούτε ιδιαίτερα ευχάριστη, κυρίως για τα μικρά μας παιδιά.

Να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις στην αρχική σελίδα του ιστολογίου μας. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάζετε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με e-mail με τη Διεύθυνση ή με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας για τις απορίες σας.

 
Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

No comments:

Post a Comment