Menu

Tuesday, October 20, 2020

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει ήδη λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα σας ενημερώνουμε για τους κανόνες που πρέπει απαραίτητα να τηρούν μαθητές και γονείς έτσι ώστε όλοι συνεχίζοντας την καλή συνεργασία μας να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου.

 

       ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ: 

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινη ή μάσκα μιας χρήσης κατά την είσοδο, παραμονή και αποχώρηση. Εξαίρεση αποτελούν τα διαλείμματα και η γυμναστική

Η είσοδος στο σχολείο, χωρίς μάσκα, απαγορεύεται για όλους.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν την προστατευτική μάσκα σε ένα σακουλάκι μιας χρήσης. 

Επιπλέον στην τσάντα τους πρέπει να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα σε ένα άλλο σακουλάκι, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.  

Σημ: Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι μερίδα γονέων ενδεχομένως να εκφράζει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο μέτρο πλην όμως η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για όλους!!

Η χρήση της μάσκας προστατεύει εμάς και κυρίως τους συνανθρώπους μας. Πρέπει να αντιμετωπισθεί από γονείς παιδιά και εκπαιδευτικούς κυρίως ως μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας και συνείδησης και έπειτα ως μέτρο αυτοπροστασίας.

 

          Η Πρωινή προσέλευση γίνεται από τις 08:00 – 08:15 για όλα τα παιδιά. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών στις 13:15 καθημερινά για όλα τα παιδιά. Πρωινή συγκέντρωση στην αυλή του σχολείου πραγματοποιείται σε προκαθορισμένες θέσεις ανά τμήμα και συνοδεύονται στην τάξη τους από τον εκπαιδευτικό που διδάσκει την πρώτη ώρα. Οι ώρες των διαλειμμάτων  των τμημάτων βρίσκονται στον επισυναπτόμενο πίνακα στο τέλος της ενημέρωσης.

     Η είσοδος απαγορεύεται για τον οποιονδήποτε στο σχολείο. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνει και τους γονείς του νηπιαγωγείου οι οποίοι δε θα συνοδεύουν τα παιδιά τους εντός της αυλής. (Εξαιρέσεις υπάρχουν για τους γονείς Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού κατά την περίοδο της προσαρμογής των μικρών μαθητών/τριών σε όσες περιπτώσεις αυτό κριθεί αναγκαίο από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς.)

         Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να αλλάζουν  θέση. Κάθονται στα ίδια θρανία όπως έχουν ήδη διαμορφωθεί οι αίθουσες και όπως θα τους υποδείξουν οι εκπαιδευτικοί.

           Οι μαθητές/τριες δεν ανταλλάσσουν πράγματα με άλλους συμμαθητές (μολύβια, στυλό, τετράδια…). Καθένας/μια έχει τα δικά του.

        Οι μαθητές/τριες πρέπει πέρα από την απαραίτητη γραφική ύλη να έχουν και δικό τους μαρκαδόρο πίνακα για να μπορούν να γράφουν στον υαλοπίνακα.

        Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Οι μαθητές/τριες θα κρατάνε δικά τους ποτηράκια ή ατομικά μπουκαλάκια με νερό. 

      Το κυλικείο του σχολείου λειτουργεί με ειδικό πρωτόκολλο και διαθέτει συσκευασμένα τρόφιμα.

 Ιδιαίτερη προσοχή!!: Μαθητής/τρια που εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχα ή φτάρνισμα κ.α.) ή πυρετό παραμένει στο σπίτι και απέχει από την παρακολούθηση μαθημάτων. Επιστρέφει στο σχολείο μετά από δύο μέρες απύρετο. (48 ώρες).

Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων και  εφόσον σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID- 19  πραγματοποιείται διαγνωστικό τεστ.

Αν δεν υποβληθεί σε μοριακό τεστ  μπορεί  να επιστρέψει στο σχολείο 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

         Επίσης, συστήνεται αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτάρνισμα.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Οι οδηγίες αυτές θα εξειδικευτούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε γονείς και παιδιά.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα υλοποιείται  με την πραγματοποίηση κοινών για όλα τα τμήματα διαλειμμάτων, τη χρονική οριοθέτηση ως προς την είσοδο και την έξοδο των μαθητών από και προς τις τάξεις τους, καθώς και την χωρική οριοθέτησή τους ανά τάξη στην αυλή προς αποφυγή του συνωστισμού στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

         

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ 2020-21

ΕΞΟΔΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ

Α΄ ΚΤΗΡΙΟ

Β΄ΚΤΗΡΙΟ

1ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

9.30

9.54

Α2 Α1

Β2 Ε1

9.32

9.56

Β1

Δ2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

9.34

9.58

Ε2 ΣΤ2

Δ1 ΣΤ1

9.35

10.00

Γ1 Γ2

 

 

 

 

 

2ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

11.20

11.35

Α2Α1

Β2Ε1

11.22

11.37

Β1

Δ2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

11.24

11.39

Ε2ΣΤ2

Δ1ΣΤ1

11.26

11.41

Γ1Γ2

 

 

 

 

 

3ο ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

12.20

12.35

Α2Α1

Β2Ε1

12.22

12.37

Β1

Δ2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

12.24

12.39

Ε2ΣΤ2

Δ1ΣΤ1

12.26

12.41

Γ1Γ2

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΑΣΜΑ

 

13.12

 

 

 

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΕΧΡΙ 13.15 ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

 

1/10/2020

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

 

       ΡΟΣΜΑΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

No comments:

Post a Comment