Menu

Saturday, May 8, 2021

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

Χανιά, 07/05/2021

Με αφορμή το νέο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θα ήθελε, αφενός να καλωσορίσει διδάσκοντες και παιδιά στις σχολικές αίθουσες, αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα σε όλους όσον αφορά τις νέες συνθήκες τις οποίες καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε.

Οι αλλαγές τις οποίες κληθήκαμε όλοι φέτος να προσαρμοστούμε είναι, ομολογουμένως, πολλές, δύσκολες και αναπάντεχες. Διδάσκοντες, μαθητές και συμμαθητές αντικατέστησαν τη φυσική παρουσία και την γνώριμη διδασκαλία με οθόνες και υπολογιστές. Έχασαν όλοι το πρόγραμμα τους, δεδομένου ότι ακόμη και ο χρόνος διδασκαλίας έπρεπε να λειτουργήσει το μεσημέρι, γεγονός που βιώσαμε όλοι πόσο δύσκολο υπήρξε. Κληθήκαμε να αποκλειστούμε και να εγκλειστούμε απομακρυσμένοι, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Να διδάξουμε και εμείς τα παιδιά μας, έχοντας τους δασκάλους στα ηνία, να προσπαθούν και οι ίδιοι να στηρίξουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς, με σκοπό να μπορέσουμε όλοι να το βιώσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Ο Σύλλογος μας, όλο αυτό το διάστημα, διεκδικούσε ασφαλή επιστροφή παιδιών και δασκάλων στο σχολικό χώρο. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να επιστρέψουν όλοι στις σχολικές αίθουσες. Για άλλη μια φορά αυτό συνοδεύεται από τη συνέργια όλων μας για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη σχολική κοινότητα μας ανεπηρέαστη και υγιή. Καλούμαστε λοιπόν οι γονείς να κάνουμε στα παιδιά μας τα self-test. Ομολογουμένως δύσκολη διαδικασία για όλους. Αναγνωρίζοντας, επιπροσθέτως, ότι αυτό θα έπρεπε να γίνεται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο το Υπουργείο θα έπρεπε να είχε διορίσει. Μέτρο το οποίο ως Σύλλογος παλεύουμε και διεκδικούμε μέχρι και σήμερα.

Όμως αυτή τη στιγμή προέχει να εξασφαλίσουμε την ομαλή επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες, προάγοντας τη συναισθηματική και κοινωνική τους επανένταξη. Υποστηρίζουμε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες, να δουν, να νιώσουν και να ακούσουν τα πάντα δια ζώσης.

Είναι σημαντικό για όλους να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η επανένταξη όλων στις σχολικές αίθουσες. Ο Σύλλογός μας τάσσεται στο πλευρό της σχολικής μας κοινότητας, κατανοώντας την ανάγκη να τηρηθούν όλα τα προτεινόμενα, από την Πολιτεία, μέτρα, τα οποία και οι διδάσκοντες πρέπει να τηρούν χωρίς καμία παρέκκλιση. Στηρίζουμε τους γονείς, οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε το δύσκολο έργο που-για άλλη μια φορά-καλούνται να εκτελέσουν οι δάσκαλοι, λαμβάνοντας και το ρόλο των εκτελεστικών οργάνων των αποφάσεων του Υπουργείου. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους γονείς να υποστηρίξουμε το έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας το σχολείο, αποφεύγοντας ότι τυχόν δημιουργήσει αναστάτωση και σύγχυση στην επιστροφή των παιδιών μας στις σχολικές αίθουσες. Ας διαφυλάξουμε την ψυχική και πνευματική ηρεμία όλων και ας βοηθήσουμε λίγο ακόμη σε αυτό που ζητάμε όλοι τόσο καιρό: την επιστροφή στα θρανία!!!

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

No comments:

Post a Comment