Menu

Friday, March 4, 2016

Επιστολή Στ2 τάξης για το προσφυγικό

Είμαστε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης και αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτήν την επιστολή για να σας εκφράσουμε την άποψή μας σχετικά με το προσφυγικό θέμα.
        Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας που θέλουν να διώξουν τους πρόσφυγες από τους καταυλισμούς στους οποίους φιλοξενούνται προς το παρόν.
Αυτό συμβαίνει σε διάφορες μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας μας.    
        Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας ενός αιματηρού πολέμου, αφήνοντας πίσω τους συγγενείς ζωντανούς ή νεκρούς, τις περιουσίες τους, ερειπωμένα σπίτια και βομβαρδισμένες πολιτείες. Τελικά, αφήνοντας πίσω την ίδια τους την ψυχή! Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται μάλιστα τυχεροί που κατάφεραν να επιζήσουν. Πολλοί από αυτούς, δυστυχώς, ώσπου να φτάσουν εδώ, πέθαναν από τις κακουχίες και τις αρρώστειες ή πνίγηκαν στα βαθιά και ταραγμένα νερά του Αιγαίου.
        Πιστεύουμε πως θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε να τους κατανοήσουμε μπαίνοντας στη θέση τους. Πώς θα θέλαμε να μας φερθούν οι άλλοι αν αντιμετωπίζαμε το ίδιο δράμα; Ξέρουμε πως από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες υπήρξαν πάντα φιλόξενοι. Νιώθουμε την υποχρέωση να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά. Μπορούμε να αδιαφορούμε για κάτι τόσο σοβαρό, όταν, μάλιστα, γνωρίζουμε την ιστορία των προγόνων μας που με παρόμοιο τρόπο εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία το 1922 και βρήκαν καταφύγιο στον τόπο μας;
        Μπορεί να είμαστε μικροί και να μην έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας, όμως ανοίγουμε την παιδική καρδιά μας που είναι γεμάτη αγάπη για όλους και στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε όλους τους μεγάλους:

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
ΖΩΝΤΑΝΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!

Με τιμή,
οι μαθητές και οι μαθήτριες
της ΣΤ2' τάξης

του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

No comments:

Post a Comment