Menu

Monday, March 28, 2016

Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας” (ELDW) (4 -10 Νοεμβρίου 2015) στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Χανίων και μάλιστα με επιτυχία, καθώς διακρίθηκε ως πόλη δώδεκα αστέρων (12-Star City) για τις δράσεις που πραγματοποίησε, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας συνεργάστηκαν με την υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού προσεγγίζοντας με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο ένα πολύ σπουδαίο θέμα. Την πολυπολιτισμικότητα!
            Αφού ευχηθήκαμε “καλημέρα” σε όλες τις γλώσσες που ξέραμε, για να κάνουμε τη μέρα μας ομορφότερη, ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας που βασίστηκε σ' ένα τρυφερό παραμύθι και ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις για την ισότητα και την αποδοχή, κοινωνικές αξίες απαραίτητες για τον πολιτισμό, την ειρήνη και την πρόοδο του ανθρώπου. Η δράση μας διανθίστηκε στη συνέχεια με την παρουσίαση εθίμων, ιστοριών και παραδόσεων από τους τόπους καταγωγής μας. Στο τέλος, τη νοστιμίσαμε με τα παραδοσιακά πιάτα που ετοίμασαν οι μαμάδες μας κι έτσι απολαύσαμε πραγματικά και κυριολεκτικά τη μοναδική γεύση της διαφορετικότητας!    

            “Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες μας” γινόμαστε, τελικά, πλουσιότεροι! Ανταλλάσσουμε μεταξύ μας γνώσεις, βιώματα και εμπειρίες, συνεργαζόμαστε, ανοίγουμε το μυαλό και την καρδιά μας σε όλο τον κόσμο και πάμε μπροστά τη ζωή μας κρατώντας μ' εμπιστοσύνη και σιγουριά ο ένας το χέρι του “άλλου”...  

No comments:

Post a Comment