Menu

Wednesday, December 23, 2020

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 15ου ΔΣ Χανίων

 Αγαπητοί γονείς,  ο Σύλλογός μας με σεβασμό παρακολουθεί τον καθημερινό αγώνα παιδιών εκπαιδευτικών και γονέων να ανταπεξέλθουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η προσδοκία μας για όσον το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των παιδιών στα θρανία, στο φυσικό τους χώρο ώστε να ξαναγεμίσουν οι αυλές φωνές και γέλια, φαίνεται να απομακρύνετε.

Η πανδημία έρχεται να προσθέσει νέα άγχη και οικονομικά βάρη στις οικογένειες μας. Ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού, ανεπαρκή δίκτυα πρόσβασης, ελλείψεις στις γνώσεις  χειρισμών έρχονται να προστεθούν σε ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα όπως η ανεργία, η ανυπαρξία  εισοδήματος, η αναστολή λειτουργίας ατομικών  επιχειρήσεων  κ.α.

Δυστυχώς τα αυτονόητα μέτρα συχνά αφήνονται στην μοίρα τους, ή θυσιάζονται για άλλους σκοπούς, ξένους στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας, αλλά και των γονέων.

Ο Σύλλογός μας από κοινού με τούς εκπαιδευτικούς συνεχίζει την προσπάθειά του ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό και ισότιμη πρόσβαση στην τηλε- εκπαίδευση.

Προκειμένου να γίνει με ασφάλεια και γρήγορα το άνοιγμα των σχολείων διεκδικούμε να ληφθούν όλα τα μέσα προστασίας όπως αυτά υποδεικνύονται από την επιστημονική κοινότητα, όπως λειτουργία μικρών τμημάτων, καθαριότητα, αντισηπτικό, μάσκες κ.α.

Επίσης να εξασφαλιστεί ισότιμη πρόσβαση στην διδασκαλία των ευπαθών ομάδων  και να στηριχθούν οι οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Τέλος να υπάρξει σαφής επιστημονική  ενημέρωση για τον σχεδιαζόμενο εμβολιασμό.

Οραματιζόμαστε, πρώτα από όλα για τα παιδιά μας, ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα  και όχι φορτωμένο με άγχος και διαρκές κυνήγι πτυχίων και άλλων τίτλων.

Είμαστε δίπλα και πρόθυμοι να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας και τις προτάσεις σας.

Σας ευχόμαστε χαρούμενα Χριστούγεννα, και ένα νέο έτος με αγάπη υγεία και ειρήνη.

Με εκτίμηση.

Email: sylgoneon15dhm.chan@gmail.com

Τηλ. 6931219387

6948467171

 

No comments:

Post a Comment