Menu

Monday, June 4, 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ: ΧΑΡΑ, ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ





ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ: ΧΑΡΑ, ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    Μία πρωτοποριακή διασχολική πολιτισμική δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο, κυριολεκτικά παραδεισένιο τοπίο, δίπλα στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Καντάνου.
    Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το σχολείο της Καντάνου και σε αυτή συμμετείχαν εκτός από το σχολείο μας, τα σχολεία της Παλαιόχωρας και του Μάλεμε. Διακόσια πενήντα περίπου παιδιά με τη συνοδεία και την επίβλεψη  τριάντα εκπαιδευτικών χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και συμμετείχαν σε πρωτότυπα και συναρπαστικά ομαδικά παιχνίδια που ταίριαζαν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον και έδωσαν στα παιδιά χαρά, εκτόνωση και δράση στη φύση, κάτι που τους λείπει έντονα στις μέρες μας.
    Μετά τα παιχνίδια ακολούθησε πλούσιο κέρασμα τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς από το σχολείο της Καντάνου, το σύλλογο γονέων και φορείς της τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη.
    Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης και σε όλους τους συμμετέχοντες. Τέτοιες διασχολικές δράσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, τη συνύπαρξη και τη συνεργασία, καλλιεργώντας έτσι με φυσικό και μοναδικό τρόπο αξίες και δεξιότητες απαραίτητες στη μελλοντική ζωής τους.






No comments:

Post a Comment