Menu

Monday, June 18, 2018

Γονείς και δάσκαλοι μια αγκαλιά









Γονείς και δάσκαλοι μια αγκαλιά
πολιτισμός κι αγάπη στα σχολειά.

          Στο 15ο Δημοτικό Σχολείο την Παρασκευή 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή πρωινή καλοκαιρινή γιορτή. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας διοργανώθηκαν ποικίλες δράσεις ιδιαίτερης παιδαγωγικής και κοινωνικής σημασίας. Οι γονείς, με την θερμή υποστήριξη του Συλλόγου Δασκάλων, δραστήριοι και ακούραστοι, ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια και προετοιμασία, πρόσφεραν σε μικρούς και μεγάλους μια αξέχαστη εμπειρία.
          Κάθε τμήμα δημιούργησε μια ομαδική αφίσα με θέμα την ειρήνη και τη φιλία σε αντιπαράθεση με τον πόλεμο και τη βία. Κληρώθηκαν δώρα. Προσφέρθηκαν αναμνηστικά έντυπα και δώρα σε κάθε τμήμα για τα καπάκια που μάζεψαν με τόσο ενδιαφέρον όλα τα παιδιά για φιλανθρωπικό σκοπό. Παρουσία της Σχολικής Συμβούλου υποδεχτήκαμε με τραγούδια και μπαλόνια τους φίλους και τις φίλες μας από το 2ο Ειδικό Σχολείο Στερνών Ακρωτηρίου, γνωριστήκαμε, κάναμε μαζί τους βόλτες στην αυλή, συζητήσαμε και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη δράση συνύπαρξης με την ομορφιά της διαφορετικότητας. Φάγαμε νόστιμα αλμυρά και γλυκά μεζεδάκια και ήπιαμε δροσιστικές σπιτικές λεμονάδες και κανελάδες, που ετοίμασαν με αγάπη τα χεράκια των μαμάδων μας. Μπαμπάδες και μαμάδες μάς εξυπηρετούσαν χαμογελώντας όλη μέρα. Μας έβαλαν και  μουσική. Χορέψαμε με τρελό κέφι ως το μεσημέρι.
          Μόνο χαμόγελα, χαρά και ξεγνοιασιά στο σχολείο μας την Παρασκευή. Μια μέρα ελευθερίας από το συνηθισμένο πρόγραμμα. Μέρα διασκέδασης, φροντίδας και αλληλεγγύης. Συνεργασίας και προσφοράς, πολιτισμού και παιδείας.
          Ως Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε και δημόσια τους γονείς των μαθητών μας για την εξαιρετική συνεργασία, τις δράσεις που υλοποιούν και την γενικότερη υποστήριξή τους στο παιδαγωγικό μας έργο. Βρίσκονται δίπλα μας. Είμαστε δίπλα τους. 

Γονείς και δάσκαλοι μια αγκαλιά
ανάμεσά μας τα παιδιά.



Καλό Καλοκαίρι!
15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων



No comments:

Post a Comment